Подрум вина

slika

Све веће занимање за вино, не само као пиће већ и као начин живота, подудара се и са све бољом понудом веома квалитетних вина, што из домаћих подрума тако и из оних најудаљенијих. Просечан потрошач сада може да се увери у разноликост укуса, квалитета и цена, откривајући свој пут вина. Потражња за информацијама о вину допринела  је и настајању овог вебсајта.

Овде можете сазнати пуно корисних информација, о гајењу винове лозе и процесу настанка вина, као и о класификацији и карактеристикама разних сорти вина. Сви подаци су преузети из релеватних и стручних извора. Можете сазнати пуно и о винским путевима и рејонима у Србији и погледати брошуру и мапу коју смо позајмили од Туристичке Oрганизације Србије.

Наравно, најважнија је сама дегустација квалитетних вина, изградња сопственог укуса и стварање личне архиве. Посета познатим винским подрумима и разговор са познаваоцима може Вам увелико помоћи да откријете праве вредности и проникнете у тајне које скрива врхунско вино.

Уколико нисте у могућности да посетите прави подрум вина, овај виртуелни би могао за почетак да  Вам пружи осећај оног стварног. Сваки нови чланак или фотографија биће као флаша из архиве.

Путеви вина

Различитост поднебља Србије се огледа и у врстама вина. Највећи број винограда се налази дуж три реке – Јужне, Западне и Велике […]